ANASAYFA | Travian'da Altın Kazanma Hilesi | Travian'da 9-15 Tarlalı Köy | Firefox Hilesi | Soru sor | WEB YÖNETİCİLERİ DİKKAT!

Travian'da zırh dökümhanesinin önemi

Travian'da en büyük sorunlardan bir tanesi de orduyu beslemek için gereken tahıl. Bu yüzden köylerin çevresindeki vahaları almak, ya da 9 ve 15 tarlalı köy kurmak için bütün oyuncular birbirleriyle rekabet halinde.

Travian'in yeni versiyonunda eskiden bir de silah dökümhanesi vardı. Şimdi bu zırh dökümhanesi ile birleştirilmiş olarak karşımıza çıkıyor.

Zırh dökümhanesinde geliştirme yapmak askerlerin gücünü büyük oranda arttırır. Pahalı gibi görünse de aslında yüzde 30luk bir tahıl vahasi almak kadar ise yarar.

Zırh dökümhanesinde yapılan her geliştirme askerlerin saldırı ve savunma güçlerini belli bir oranda arttırır.

Zırh dökümhanesinin katkısı şöyle hesaplanır. Asker sayısı*1.015^zırh dökümhanesindeki geliştirme seviyesi.

Bu hesabı kolaylaştırmak için şöyle bir örnek verelim: diyelim ki 1000 adet askerimiz var. Bunların ne olduğu önemli değil. Varsayalım ki bin tane lejyoner.

Zırh dökümhanesinde lejyonerı 4 seviye geliştirdik. Şimdi elimizde olan lejyonerin gücü şöyledir: 1000*1.015^4=1061

Aynı geliştirmeyi 20. Seviyeye kadar yaparsanız. Yine aynı formüle göre 1000 lejyonerin gücü 1346'ya çıkar.

Özellikle savunma birimleri için bu geliştirmeler çok önemlidir. Örneğin ben sadece bir tek köyümden savunma basıyorum ve bunları diğer köylerime destek olarak gönderiyorum ihtiyaç oldukça. Pretoryan gönderiyorum 100 tane. Yani onlar tam 100 tahıl tüketiyorlar saatte. Ancak savunma güçleri 134 pretoryana eşit.
Böylelikle zırh dökümhanesinden geliştirme yaparak daha az tahılla daha büyük bir askeri güç elde etmek mümkün oluyor.

Özellikle merkezi bir şekilde savunma askeri basacaksanız zırh dökümhanesi çok büyük fayda sağlar. Ve geliştirmeler sadece tek köyde yapıldığı için ekonomik de olur.

Hiç yorum yok: