ANASAYFA | Travian'da Altın Kazanma Hilesi | Travian'da 9-15 Tarlalı Köy | Firefox Hilesi | Soru sor | WEB YÖNETİCİLERİ DİKKAT!

Kahraman nasıl yapılır ve kullanılır?

Kahraman, Travian'da  kuracağınız ordu için en önemli unsurların başında gelir. Kahraman, kendi başına normal askerlerden çok daha güçlüdür. Bununla birlikte, Kahramanı kullanarak ordunuzun gücünü de önemli ölçüde arttırabilirsiniz. Bu yazıda, Travian oyununda, Kahramanla ilgili bilmeniz gereken önemli bilgileri paylaşacağım.

NASIL KAHRAMAN BASILIR?
Travian'da bir Kahraman sahibi olabilmeniz için öncelikle Kahraman Kışlası kurmanız gerekir. 

Kahraman Kışlasından Kahraman basabilmeniz için ilk olarak Kışla ya da Ahırınızdan bir asker basmış olmanız şarttır. Bu bir asker Kahraman Kışlasında eğitimden geçtikten sonra, Kahramanınız olacaktır.

HER OYUNCUNUN SADECE BIR KAHRAMANI OLABILIR
Kahraman Kışlası, birinci seviyedeyken de sadece bir tane Kahramanınız olabilir, yirminci seviyedeyken de. Dolayısıyla, Kahraman Kışlasının seviyesi, Kahramanla ilgili hiçbir şeyi değiştirmez.

Travian'da her oyuncunun sadece bir tane Kahramanı olabilir. Dolayısıyla, farklı köylerinizde Kahraman Kışlası kurmanız da sadece bir Kahramana sahip olabileceğiniz gerçeğini değiştirmez.

KAHRAMAN PUANLARI
Kahramanınız seviye atladıkça daha da güçlenir. Bu seviyelerin Kahraman Kışlası seviyesiyle bir ilgisi yoktur. Kahramanın seviyesi katıldığı savaşlar da ölen asker sayısıyla artar. Vahalarda hayvanların ölümünden de kahramanınız puan kazanır.

Kahraman yüzüncü seviyeye kadar çıkabilir. Her seviyede bulunan alanlara dağıtmanız için size beş puan verilir.

KAHRAMAN PUANLARI NE IŞE YARAR?
Kahraman seviye atladıkça beşer beşer verilen puanları, beş ayrı alanda kullanabilirsiniz.

Bu puanlara tek tek değinmeden önce, puanları Kahraman Kışlasına girerek değiştirebileceğinizi hatırlatmakta yarar görüyoruz.

Kahramanın beş tür puan alanı vardır ve bunlardan birincisi, tek bir asker olarak kahramanın saldırı puanıdır. Bu alana puan eklediğinizde kahramanın vuruş gücünü arttırırsınız.

Kahramanın seviye puanlarını kullanabileceğiniz ikinci alan ise kahramanın savunma gücünü arttıracağınız alandır. Burada, kahramanın hem piyadeye, hem de süvariye karşı savunma puanlarını arttırabilirsiniz.

Bu iki alana hiç puan eklememiş olsanız bile, kahramanın yine de kendi türündeki askerlerden daha güçlü olacağını görebilirsiniz. Örneğin bir Tokmak Sallayan normal bir askeri birim olarak 40 saldırı gücündeyken, Tokmak Sallayan'dan yaparsanız, kahramanın vuruş gücü 50 olacaktır. Aynı şekilde savunma puanları da 20/10 olacağı yerde 35/10 olacaktır.

Kahramanın saldırı ve savunma puanlarını özellikle oyuna ilk başladığınızda yüksek tutmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü ordunuzun olasılıkla zaten gücünün az olacağı durumlarda, kahramanın savunma ve saldırı puanları size çok yardımcı olacaktır. Örneğin ordunuzda sadece 10 Tokmak Sallayan bulunurken kahramanın ilk birkaç seviyesindeki puanlarını onun saldırı ve savunma gücünü arttırmak için kullanırsanız ordunuzun toplam gücünü hiç asker basmadan iki-üç katına kadar çıkarabilirsiniz.

Offansif ve defansif bonusları arttırmak da Travian kahramanınızla yapabileceğiniz şeylerdir. Bu iki puan türüne kahramanın seviye puanlarını eklemek için öncelikle ordunuzun birkaç yüz askerden daha büyük olmasını beklemenizi tavsiye ederim. Çünkü bu iki puan türü de kahramanla birlikte savaşan ordunun toplam gücünü belli bir yüzdede arttırmak için kullanılır.

Offansif (bu alanı oyunda "Off-bonüs" olarak göreceksiniz) yani, saldırgan puanı kullanmakla kahramanınız birlikte savaşa katıldığı orduların toplam gücünü belli bir yüzde olarak arttırır. Buraya ekldiğiniz her puan saldırı yaptığınızda ordunuzun toplam gücünü binde iki arttırır. Yani, ordunuzun toplam vuruş gücü 10000 ise buraya  beş puan eklediğinizde bu rakam yüzde bir artarak 10100 olur. Daha açık ifade edersek, 100 askerle saldırı gönderdiğinizde saldırı gücünüz 101 askerinkine eşit olur.

Defansif (oyunda bu alanı "Def-bonüs" olarak göreceksiniz) puan da aynı şeyi piyade ve süvariye karşı savunma gücünüze yapar.

Kahramanın bu iki alanda getirdiği avantajlardan yararlanmak için kahraman da savaşa ordunuzla birlikte girmelidir. Kahraman savaşa katılmazsa bu bonuslardan yararlanamazsınız.

Bir puan karşılığı binde ikilik bir artış küçük görünse de ordunuz onbinlerce askerden oluştuğunda bu değişimi daha rahat fark edebileceksiniz.

Puan kullanabileceğiniz beşinci alan da kahramanın rejenerasyonudur. Yani, kahramanın yenilenme yüzdesidir.

Kahraman katıldığı savaşlarda yaralanır. Kahramanınızın deyim yerindeyse iyileşmesi için, rejenerasyonuna belli bir puan vermeniz gerekir. Aksi halde kahramanın yaşam seviyesi hep düşer ve hiç artmadığı için kahramanınız ölür. Ben genellikle kahramanın rejenerasyonunu yüzde 10 civarında tutuyordum. Oyun ilerleyip de savaşlar sıklaştığında bunu yüzde 25'e çıkardım. Çünkü seviyesi ilerlemiş bir kahraman öldüğünde onu tekrar diriltmek için çok büyük masraf yapmak gerekiyor.

EN IYI KAHRAMAN OLACAK ASKERLER
Hangi asker türünden Kahrama yaptığınıza göre kahramanın alacağı saldırı ve savunma puanları değişir. Aynı zamanda kahramanın savunma mı yoksa saldırı ağırlıklı olduğu da bu konuda belirleyicidir.

Örneğin saldırı ağırlıklı oynuyorsanız tutup da bir savunma askerini kahraman yapmanız anlamsız olacaktır. Çünkü kahraman yaptığınız askerin puanları kahramana vereceginiz saldırı ve savunma puanlarını da belirleyecektir.

Öyleyse en iyi kahraman hangi askerden yapılır diyeceksiniz. Travian forumunda açılan bir çok anlamsız konuda da bu sorulur. Hangi askerin sizin için en iyi kahraman olacağını sizin oyun straytejiniz belirler. O nedenle en iyi kahraman olacak asker sorusuna bir cevap yoktur.

Ancak burada özellikle vurgulanması gereken şey, kahramanı en yüksek puanlara sahip asker türlerinde yapmanız gerektiğidir. Saldırı ağırlıklı oynuyorsanız, saldırı puanı en yüksek, savunma ağırlıklı oynuyorsanız savunma puanları en yüksek askerleri tercih etmeniz mantıklı olacaktır. Örneğin savunma için kahraman yapacaksanız, Tokmak Sallayan yerine Mızrakçıyı tercih etmeniz gerekir.

Ancak tabi ki, size oyundaki kahramanınız olması için ne Tokmak Sallayan'ı, ne de Mızrakçıyı önermiyoruz. Çünkü bunların ikisinden de daha yüksek puana sahip suvariler bulunuyor Cermenler'de. 

Kahraman olarak, bu nedenle puanları genel olarak piyadelere oranla daha yüksek olan suvarileri tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Suvariler aynı zamanda daha hızlı askeri birimler oldukları için de kahraman ordunuzun hızını azaltmayacaktır.

OYUNA BASLAR BASLAMAZ KAHRAMAN BASIN
Kahramanla ilgili bir başka önemli tavsiyemiz de, oyunda mümkün olan en kısa zamanda bir kahraman sahibi olmanızdır. Çünkü kahraman büyük bir avantajdır. Bir kahraman basmak için asla, en gelişmiş ve en iyi kahraman olacak süvariyi geliştirmeyi beklerseniz çok zaman kaybetmiş olacaksınız. 

O yüzden ilk çıkan askerler olan Lejyoner, Phalanx ya da Tokmak Sallayandan bile kahraman yapmanızı ve bunun ilk puanlarını kahramanın saldırı ve savunma gücünü arttırma için kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Daha sonra, uygun bir suvarinin geliştirmesini tamamladığınızda, eski kahramanı bir vahaya ya da düşmana tek başına gönderirsiniz ve böylelikle Kahraman Kışlasından yeni kahramanınızı basabilirsiniz. Bir kahramanınız mavcutken başka bir kahraman basmanız mümkün değildir.

KAHRAMANI YENIDEN CANLANDIRMAK
Kahramanız öldüğünde, yani yaşam puanı 0 olduğunda, kahramanı mevcut tecrübeleriyle yeniden diriltmeniz için bir fısatınız olur. Elbette, kahramanınızın tecrübesine ve seviyesine göre, bu yeniden canlandırmanın masrafı da ona göre yükselecektir. Ancak bu durumda kahramanınızı tecrübesiyle yeniden diriltme şansınızın olması önemlidir. Çünkü kahraman kanla beslenen bir canavar olduğu için onun tecrübesini arttırmak da büyük bir zorluktur.

Kahramanı yeniden dirilttiğinizde puanlarının bir kısmını yeniden dağıtmı imkanına da kavuşacaksınız.


Kahraman hakkında daha başka bilgi için Travian Forumu'nda Kahraman hakkında bilinmesi gerekenler başlığına bakabilirsiniz.

1 yorum:

Travian-Hileleri dedi ki...

Kahramana dönersek... Kahraman yapılacak bir askerinizin olması gerekir. Kahramanı Kahraman Kışlasından basarsınız. Ölürse yine oradan canlandırırsınız.