ANASAYFA | Travian'da Altın Kazanma Hilesi | Travian'da 9-15 Tarlalı Köy | Firefox Hilesi | Soru sor | WEB YÖNETİCİLERİ DİKKAT!

Tahil tuketimini azaltmak - Tahil yetersizliğinde taktikler - Tahıl üretimi esiye düştüyse yapılacaklar

Travian'da oynayan oyuncuların en önemli sorunlarından bir tanesi de tahıl tüketimini azaltmaktır. Tahıl tüketimini azaltmanın çeşitli yolları vardır ve her yöntem değişik koşullarda yararlıdır.

Tahıl tüketimini azaltmak için, en yaygın yöntem, nüfusun belli bir bölümünü azaltmaktır. Bu belli bir bölüm de ordunuzdur. Tahıl tüketimini azaltmak için ordunuzu küçültmek mantıklı bir yol değildir. Bundan dolayı, ordunuzu belirli bir süre ona bakacak birine göndermeniz daha mantıklı olacaktır.

Ikinci yöntem, binaları yıkmaktır. Binaları yıkmak için 10. seviyedeki Merkez Binası'nı kullanmak yavaş bir yöntemdir. İşe yaramayan binalardan en çabuk şekilde mancınıkla kurtulabilirsiniz. Tabi dogru şekilde hedeflenmemiş mancınık kullanımı yarardan çok zarar getirecektir.

Tahıl tüketimini dengede tutmak için ordunuzun ne kadar tahıl tüketeceğini hesaplamak kadar, nüfusu arttıran binaları hesaplayarak bir anlamda niüfus planlaması yapmak da gerekir.

Tahıl üretimi eksiye düştüğünde ise, en önemli çözüm Pazar Yeri'nden ticaret yaparak diğer hammaddeler karşılığında tahıl almaktır. Tabi bu yöntemde tahılın fiyatını belirlemeniz mümkün olmayabilir ve ihtiyacınız acil olduğu için size fahiş fiyatla tahıl da satılabilir.

Özellikle mancınık saldırısı sonucunda tarla ya da tahıl üretimine katkıda bulunan Değirmen ve Ekmek Fırını binaları zarar gördüyse, tahıl üretimini yeniden artıya çıkarmak için daha fazla uğraşmanız gerekecektir. Tahıl tuketimini azaltmak için böyle bir durumda ordunuzu bir yerlere destek olarak göndermeniz, tahıl üretimini artıya çıkarmakta ve dolayısıyla da yeniden inşaat yapabilmenizde çok yardımcı olacaktır.

Zaten tahıl üretimi eksideyken ordunuzdan her saat bası eksideki rakam kadar sayıda tahıl tüketen asker öleceği için, ordunuzu destek olarak birisine göndermezseniz, onu tamamen kaybedeceksiniz demektir.

Oyunda sadece bir tane köyü olan bir oyuncuysanız, diger köylerinizden tahıl transferi yapmanız da mümkün olmayacaktır. Bu durumda, arkadaşlarınız da yoksa ya da size tahıl gönderemiyorlarsa, tek seçenek olarak elinizde Pazar Yeri kanalıyla tahıl almak kalmaktadır. Eğer hem tahıl üretiminiz eksiye düşmüş, hem de Pazar Yeriniz yıkılmışsa, bence yol yakınken bu oyuncu hesabınızı kapatıp sizi yıkan oyuncudan uzak bir yerde yeni bir hesap açmak tahıl krizinden kurtulmaya çalışmaktan çok daha mantıklı olacaktır.

9 yorum:

cancan1014 dedi ki...

tahıl üretimi bu kadar önemli mi eksite düştüğü zaman askerleri başka yere yollıyıp tarla kursak da hesabı kapatmasak daha manyıklı değil mi

cancan1014 dedi ki...

aslında tahıl üretimi eksiye düştüğü zaman askerleri başka yere gönderip tarla üretmek daha manyıklı değil mi?_?_?_

cancan1014 dedi ki...

tahıl üretimi bu kadar önemli mi eksite düştüğü zaman askerleri başka yere yollıyıp tarla kursak da hesabı kapatmasak daha manyıklı değil mi

Adsız dedi ki...

Bu bloğu yayınlayan arkadaş Travian'ı pek bilmiyor galiba; Eğer mancınık saldırısı sonucunda yıkılmış yer varsa bu birlik dayanışması içerisinde çözülür zaten; kim tek başına ve kimseyle dayanışmadan oynuyor ki Travian'ı?!

Eğer tahıllar durduk yere binalar ve/veya askerler yüzünden (-)'ye düşmüşse de (ki bu kadar salak biri o seviyeye kadar yükselemez zaten) hammaddelerde ticaretle ve yağmalarla (etrafta güçsüz köy yoksa da doğaya ait vahalar yağmalanarak) denge sağlanıp, tarla seviyeleri yükseltilmeye devam edilir. Neticede merkez köyde hammadde üretim alanları sonsuza dek yükseltilebiliyor. Kaldı ki iyi oynayan biri, zaten 9 ya da 15 tarlalı bir köy alıp bu sorunu daha çıkmadan önce engellemiş olacaktır zaten.

Saygılar, Travian tr4 > Abbas

Travian-Hileleri dedi ki...

Sevgili Abbas,
Travian'a yeni başlayan oyuncular genellikle yalnız oluyorlar. Dolayısıyla birlik içinde de olamıyorlar. Eminim ki senin gibi tecrübeli oyuncular, oyuna daha önceden tanıdıkları arkadaşlarıyla başlıyorlardır.

Ancak burada temel hedefimiz, oyuna yeni başlayan, dolayısıyla senin kadar donanımlı olmayan arkadaşların karşılaşacağı sorunların çözümüne yardımcı olabilmek.

Dediğin gibi merkez köyde hammadde üretimleri sonsuz seviyeye çıkarılabilir. Açıkçası ben bugüne kadar tarlalar için 20. seviyeyi pek geçemedim. Ama teorik olarak haklısın. Nüfusu kısıtlama önerisi, özellikle tarla geliştirmenin 10. seviyeyle sınırlı olduğu ikinci köylerle ilgiliydi. Nüfusu, gereksiz binaları yıkarak ya da benim genel olarak yaptığım gibi, pek çok binayı hiç kurmayarak kısıtlamak beslenen asker sayısını arttırır.

Yorumun için çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

tahıl tarlarının seviyesi neden çok yüksek seviye arttıkça çok yükseliyo ozamanda başka bişey yapamıyorum

Adsız dedi ki...

tahılı yetmiyor ise vahalar la bu soruna çözüm getirebilir +%50 lik bi vaha köyün tahıl üretimini %50 arttıracaktır

Adsız dedi ki...

arkadaşım şu kafama takıldı. saat başı eksideki tahıl kadar asker öleceğinden bahsetti. ben merkez dışındaki bir köyüme yollasam ve 1 saat dolmadan geri çağısam. yinede askerlerim ölürmü. birde öyle iliyorduk. askerleri bir yere desteğe attığmızda tahıl amabarı boş olsa bile online olmayınca askerler ölmüyor diye biliyordum

Adsız dedi ki...

arkadasım travianda online olmayınca bile oyun devam ediyor hammadde üretiliyor sen yanlış biliyorsundur onu ,askerler online olmayıncada ölür