ANASAYFA | Travian'da Altın Kazanma Hilesi | Travian'da 9-15 Tarlalı Köy | Firefox Hilesi | Soru sor | WEB YÖNETİCİLERİ DİKKAT!

Travian oyuncuları Multihunter'dan memnun değil...

Travian oyunundaki temel unsurların başında multihunter gelir (Multihunter kimdir, ne işe yarar). Çünkü multihunter oyunda oyuncuların birbirlerine karşı tavırları da dahil olmak üzere, oyunun kurallara uygun işlemesinde kilit rol oynarlar... Multihunter kimdir, nedir, ne işe yarar yazımızda multihunter hakkında detaylı bilgiler vardır.

Bir başka Travian-Hileleri.blogspot.com anketi, Nisan-Mayıs 2009'da yapıldı. Bu ankette, sitemizin ziyaretçilerine Travian oyuncuları olarak "multihunter'dan ne kadar memnunsunuz?" diye sorduk.

Açıkçası sonuçlar, ne yazık ki, tahmin ettiğimiz gibi çıktı. Travian oyuncuları Multihunter'dan hiç mi hiç memnun değiller.

Multihunter'den memnuniyeti birkaç cevapla test ettik. Memnunum diyenler sadece %10'luk bir oyuncu kısmı... Geriye kalanı yani anketimize oy veren çok değerli 469 kişinin %90'ı Travian oyununda çok önemli bir role sahip olan multihunter'dan memnun değil...

Anketimize verilen oyların bir dökümünü aşağıda bulacaksınız. Onun da aşağısında, Travian oyuncularının multihunter'dan neden memnun olmadıklarını kendimizce analiz etmeye çabalayacağız. Unutmayın ki, bu görüşlerimiz sadece Travian-Hileleri.blogspot.com sitesini bağlamaktadır.


Hiç değilim 292 (62%)

Daha iyi olabilirler 51 (10%)

Eh işte/Fena değiller 43 (9%)

Çok memnunum 34 (7%)

Bilmiyorum/Karar veremiyorum 31 (6%)

Memnunum 18 (3%)


MULTİHUNTER NEDEN OYUNCULARI MEMNUN EDEMİYOR?

Bunun ilk nedenini, Travian oyununun sisteminde, oyun yönetiminin multihunterları anlaşılmayacak bir şekilde, sağdan soldan toplamalarının yatması olarak görüyoruz. Travian sitesini sürekli olarak takip eden biriyseniz, zaman zaman multihunter alımlarının yapıldığına tanık olabilirsiniz.

Birincisi, multihunter, oyunda adalet dağıtan bir kimsedir. Multihunter, oyunda oluşan durumları analiz etme yeteneğine sahip olmayan kişilerden seçerseniz, oyunda adaleti sağlamanız asla mümkün olmayacaktır.

Dahası, adalet dağıtma işine sahip olan ancak bu konuda yetersiz olduğu açık olan kişilerin verdiği kararların asla tartışılamaz olması da söz konusudur. Multihunter'ın verdiği karar, asla değişmemektedir. Gönderilen mesajlarda bazı hafifletmeler söz konusu olabilecekmiş gibi bir hava verilmiş olsa da, ben yumuşatmaya hiçbir durumda rastlayamadım. Bu konuda atıp tutmadan önce Travian-Hileleri.blogspot.com olarak iyi bir araştırma yapmış olmamıza rağmen, Multihunter'ın verdiği zalimce kararları yumuşattığıyla ilgili bir bilgi bulamadık.

Multihunter, asıl olarak, ismi gereği oyun kurallarına aykırı çift ya da daha fazla hesaba sahip olan aynı oyuncuların tespit edilmesine yönelik bir işe sahip olsa da, Travian oyuncularının en çok karşılaştığı sorunlardan bir tanesi oyuncuların birbirlerine küfür etmeleridir. Aynı küfrü etseniz bile, değişik multihunterlardan değişik Travian serverlarında, farklı farklı cezalar alırsınız. Bunu denemesi bedavadır. Dolayısıyla multihunter'ın dağıttığı adalette bir standart bulunmamaktadır.


MULTİHUNTER NASIL ADAM OLUR?

İlk olarak, multihunter bir konuda karar vermeden önce araştırma yapmalı, mutlaka konuyla ilgili bilgi ve kanıt toplamalıdır.

Multihunter, seçimi yapılırken özellikle heveslerine yenik düşebilecek genç kişiler tercih edilmemelidir. Multihunterların genel olarak genç olduğuyla ilgili bir bilgi ya da kanıtımız olmasa da, uygulamalardan yola çıkarak oyunda bazı çok genç multihunterların olduğunu düşünüyoruz.

Multihunter, her zaman ve her koşulda geçerli olan standart cezalar vermelidir ve bu her oyuncuya uygulanmalıdır.

Multihunter'ın verdiği cezalara itiraz edilecek bir kurum oluşturulmalıdır.


**Lütfen unutmayınız, burada sunduğumuz görüşlerimiz sadece Travian-Hileleri.blogspot.com sitesini bağlamaktadır.

Hiç yorum yok: