ANASAYFA | Travian'da Altın Kazanma Hilesi | Travian'da 9-15 Tarlalı Köy | Firefox Hilesi | Soru sor | WEB YÖNETİCİLERİ DİKKAT!

Bağımlılıkla mücadele kurumundan açıklama: Travian'ı durduramıyoruz

Zararlı bağımlılıklarla mücadele kurumu, dün yaptığı yazılı açıklamasında, Travian'ın ülkemiz gençlerini tehdit eden en büyük bağımlılık sorunu olduğunu bildirdi.

Kurumun Travian oyununun bağımlılık yapan, ve gençlerimizi internet, bilgisayar başına hapseden bir oyun olduğunun altı çizilen açıklamada şöyle denildi:

"Yıllarca içkiymiş, sigaraymış, uçucu maddelermiş, hep uğraştık, gençlerimize doğru yolu anlatmaya çabaladık. Uyuşturucu problemini bile çözmekte çok büyük yol kat ettik. Ancak şu Travian illeti çıktığından beri, ülkemiz gençlerindeki sigara ve alkol bağımlılığı problemlerinin büyük oranda kaybolduğunu gözlemledik.

"Tam bu duruma sevineceğiz derken, bir de ne görelim! Ortalıkta genç, gençlik kalmamış. Daha önceden sokaklarda sorun çıkaran alkolik gençler, sigara bağımlılığı yüzünden genç yaşta hastanelere düşünler ülkeyi doldururken, bir baktık ki sokakta adam kalmamış.

"Kurumumuz bu durumu önce sevindirici buldu. Ne çok yol aldık gibisinden fikirler oluştu. Hatta, artık sorun da kalmadı deyip kurumu kapatalım başka bir işle uğraşalım diye bile düşündük. Ama sonra ne görelim, gençlerimiz internet kafelerde, evlerindeki bilgisayarların başından kalkmaz olmuş.

"Bunu kurumumuz üyelerinden bir anne söyleyince fark ettik. Daha önceden sokaklarda sabahlara kadar içip içip ortalığı karıştıran, afedersiniz ama it oğlu, bir anda sokağa çıkmaz, ağzına içki, sigara koymaz olmuş.

"Sonra anneden öğrendik ki oğlu Travian'a başlamış. Önce, iyidir diye düşündük. Sonuçta bunca yıl uyuşturucu ve alkol gibi olaylarla mücadele etmeye alıştığımızdan daha kötü ne olabilir ki dedik.

"Hay demez olaydık. Travian oyunu, bunların hepsinden beter bir illetmiş."

Kurum, yaptığı yazılı açıklamasında, ayrıca, devlete başvurup Travian'ın yasaklanması konusunu gündeme getirmek istediğini belirtti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Arkadaş, pornoya giremiyoruz, Yuotube'a giremiyoruz. Ne olacak, Travian'a da girmeyiveririz. Gençlerimizin kurtarılması için devlet acilen bir şeyler yapmalı."

*http://travian-hileleri.blogspot.com tarafından tamamıyla gerçekdışı bir kurumla ilgili bir hayal olarak kurulmuş bir haber yazısıdır bu.

Hiç yorum yok: