ANASAYFA | Travian'da Altın Kazanma Hilesi | Travian'da 9-15 Tarlalı Köy | Firefox Hilesi | Soru sor | WEB YÖNETİCİLERİ DİKKAT!

Travian'da kafes kullanımı, vahadaki vahşi hayvanları esir alma

Travian'ın yeni versiyonlarında kahramanla ilgili pek çok yenilik göze çarpıyor. Bunlardan bir tanesi de kahramanınızla birlikte kullanabileceğiniz yeni objeler/nesneler.

Bunlardan bir tanesi de kafesler. Peki Travian'da kafes ne işe yarar?

Kafesler, genellikle kahramanı maceraya gönderdiğinizde kazanılan ganimetlerdir. Ancak açık arttırma ile de gümüş karşılığında satır alınması mümkündür. Şu sıralar kafeslerin açık arttırmadaki ortalama fiyatı 35 ila 50 gümüş arasında değişiyor.

Kafesle donatılmış bir kahramanı sahibi olmayan boş bir vahaya gönderdiğinizde kahramanınız vahada bulunan ve vahayı korumakla görevli sıçan, domuz, fil gibi hayvanlar tarafından öldürülmez.

Kafes kullanımının temel özelliği kahramanınızı yüzlerce hayvanın olduğu bir vahaya tek kafesle bile göndermiş olsanız, bu vahada hayvanların savunması/saldırısı sonucunda ölmemesidir. Kafes kullanan bir kahraman sahipsiz vahada hayvanların saldırısına uğramaz.

Kafes sayısı kaç olursa olsun, eğer kahraman kafes kullanıyorsa vahadan geri döner.

Kafesler vahada bulunan vahşi hayvanları yakalamak için kullanılır. Her bir kafes sadece bir adet hayvanı yakalar. Kahramanınızın kullandığı kafes sayısı arttıkça yakalanan hayvan sayısı da artar.

Ancak unutmayın, kafesler sadece bir kez kullanılabilir. Bir kez hayvan yakalamak için kullanılan bir kafes bir daha kullanılamaz.

Peki vahada kafesle yakalanan hayvanlar ne olur?
Vahada kahraman tarafından kafesle yakalanan hayvanlar kahramanın bulunduğu köye gelir. Köyünüze getirilen vahşi hayvanlar aynı eskiden bulundukları vahada oldukları gibi köyünüzün savunması görevini üstlenir.

Yakalanan hayvanların bir özelliği de hiç tahıl tüketmemeleridir. Hayvanların savunmada çok başarılı olmaları söz konusudur. Bunların hiç tahıl tüketmemesi de çok büyük bir avantajdır. Böylelikle köyünüzün savunmasını hiç tahıl masrafı yapmadan arttırmış olursunuz.

Hangi hayvanların olduğu vahalar kafes saldırısı için daha uygun?
Travian'da kafes kullanımıyla ilgili bir başka ayrıntı da vahalardaki hayvanların niteliğidir. Sıçan, yarasa, yılan gibi hayvanların savunma puanları daha düşüktür. Kurt, ayı, yaban domuzu, kaplan ve fil gibi hayvanlar savunma açısından daha yüksek puanlara sahiptir. Dolayısıyla, kafes kullanarak yakalayacağınız hayvanların yüksek savunma puanına sahip olmasına özen göstermeniz gerekir.

Kahramanınızda bir tane bile olsa kafes bulunuyorsa hiç korkmadan herhangi bir boş vahaya saldırıp kafes sayınız kadar hayvanı köyünüzü savunmak için köyünüze getirebilirsiniz. 

Hiç yorum yok: