ANASAYFA | Travian'da Altın Kazanma Hilesi | Travian'da 9-15 Tarlalı Köy | Firefox Hilesi | Soru sor | WEB YÖNETİCİLERİ DİKKAT!

Travian'ı en çok oynayan ülkeler

1. Slovenya
2. Türkiye
3. Portekiz
4. Finlandiya
5. Hırvatistan
6. Bosna Hersek
7. Litvanya
8. Italya
9. Slovakya
10. Macaristan

Travian'ı en çok oynayan 10 ülke içinde üç tane Eski Yugoslav Cumhuriyeti üyesinin olması ilginçtir. Bu üç ülke sırasıyla, Slovenya, Hirvatistan ve Bosna Hersek'tir.

Bunlara ek olarak, Slovakya, Macaristan ve Litvanya gibi doğu Avrupa'daki, eski Demir Perde ülkelerinin de Travian oyunuyla en çok ilgilenen ilk on ülke arasinda olması da Travian ile halkların politik geçmişi arasinda bir bağlantı kurmamıza olanak tanımaktadır. www.Travian-Hileleri.blogspot.com olarak fikrimiz, geçmişinde komünizm olan halkların Travian oyununa daha sempatik yaklaşmaktaolduklarıdır.

Bu ülkelerin arasında, Türkiye'nin ikinci sırada bulunması da önemlidir. Yunanistan ya da bu yukarıda saydığımız ülkelere çok daha fazla benzeyen Bulgaristan yerine Türkiye'nin ikinci sirada yer almasında, nüfus ve bunlara göre daha gelişmiş internet altyapısının etkili olmuş olduğu fikrindeyiz.

Türkiye'nin doğusunda, Hindistan'in batısında kalan alandaki, İran, Afganistan, Türkmenistan ve Pakistan gibi ülkelerde Travian oyununa ilgi yoktur. Bunların durumları ayrı ayrı değerlendirilmelidir. Bu ülkelerde Travian'a fazla ilgi gosterilmemesinin nedeni, siyasi, ekonomik ve hepsinin da ötesinde kültürel olabilir.

Travian oyununa ilgili görünmeyen bir başka coğrafya da Afrika'dır. Bu koca kitada Travian oynayan bir tek Mısır var gibi görünmektedir.

Travian'la en cok ilgili 4. ulke olan Finlandiya'nın bu oyuna ilgisini açıklayamayacagız. Olasılıkla bunda Travian'ın muhteşem bir oyun olması etkilidir.

Italya ve Portekiz'deki Travian çılgınlığı dikkate değerdir.

Sonuç olarak, www.Travian-Hileleri.blogspot.com olarak yaptığımız bu analizin Google Insights'a dayandığını belirtmeliyiz.

Hiç yorum yok: