ANASAYFA | Travian'da Altın Kazanma Hilesi | Travian'da 9-15 Tarlalı Köy | Firefox Hilesi | Soru sor | WEB YÖNETİCİLERİ DİKKAT!

Travian'da oyuncuların amaçları

Eylül-Ekim 2008 döneminde gerçekleştirdiğimiz bir baska www.Travian-Hileleri.blogspot.com anketinde sitemizi ziyaret eden Travian oyuncularına, Travian oyununda kendileri için en önemli hedefin ne olduğu sorusunu yönelttik.

Ankete 525 Travian-Hileleri.blogspot.com ziyaretçisi katıldı. Oy veren tüm ziyaretçilerimize Travian-Hileleri.blogspot.com olarak teşekkür ediyoruz.

Ankette her oy verenin birden fazla seçenek işaretleyebilmesine olanak vermeyi daha mantiklı bulduğumuz için, aşağıda belirtilen oy oranlarının yüzde yüzü ve oy sayısının da 525'i geçmesi normaldir.

İşte Travian oyuncularının oyundaki hedefleri:

Saldırganlıkta yükselmek 194 (36%)

Savaşmak 174 (33%)

Nüfus geliştirmek 164 (31%)

WoW kurmak 133 (25%)

Savunmada yükselmek 124 (23%)

Köy sayısını arttırmak 120 (22%)

Diplomasi yapmak 77 (14%)

Arkadaşlara yardım etmek 62 (11%)

Sadece takılmak 58 (11%)

WoW kuranlara yardım etmek 49 (9%)


Şu ana kadar oy kullanan kişi sayısı: 525

Anket kapanış tarihi: 31 Ekim 2008


Gördüğünüz gibi, ankette kullanılan oy sayısı 1145'tir.

En çok oya göre sıralandıgında Saldirganlikta yukselmek ve Savaşmak, verilen oyların ezici çoğunluğunu oluşturmaktadır. Buna göre 1145 oydan 468'i, yani kabaca üçte biri, oyuncuların saldirgan karakterini yansıtmaktadır.

Köy sayısını ve nüfusu arttırmak seçenekleri de 284 oyla, oyuncuların dörtte birinin oyunu köylerini geliştirmek amacıyla oynamakta olduğunu ortaya koymaktadır. Travian oyuncularındaki ikinci temel eğilim da budur.

WoW yani Dünya Harikası kurarak oyunu sona erdirme isteği de, 244 oyla Travian oyuncularındaki üçüncü temel eğilimi yansıtmaktadır. Bu 244 rakamına WoW kurmak, WoW kuranlara yardım etmek ve Arkadaşlara yardım etmek seçeneklerine verilen oyları toplayarak ulaştık.

Savunmada yükselmek seçeneğine verilen 124 oy, oyuncuların yaklaşık yüzde onuna denk gelmektedir. www.Travian-Hileleri.blogspot.com'da daha önce yapmış olduğumuz "Travian'da en iyi halk hangisidir" anketimizin sonuçlarıyla karşılaştırdığımızda, bu cevap bizi ilginç sonuçlara ulaştırmaktadır. Travian'da daha çok barışçıl ve savunma ağırlıklı özelliğiyle bilinen Galyalılar da, savaşcı özelliğiyle bilinen Cermenler ve güçlü orduya sahip Romalılar kadar tercih edilen bir halktır.

Ancak, www.Travian-Hileleri.blogspot.com olarak yaptığımız son ankete göre, savunma oynayan oyuncu oranı, Galyalı olmayı tercih etme oranına göre oldukça düşük kalmaktadır. Bu da Travian'la ilgili olarak şu çarpici sonucu ortaya koymaktadır: Galyalı olmayı tercih eden oyuncuların çoğunluğu, barışçıl değildir ve Galyalı olmayı savaşmak ve ozellikle de saldırmak amacıyla seçmişlerdir.

Hiç yorum yok: